Eerste huis kopen


Je wilt je eerste huis kopen. Een plekje voor je zelf. Een leuk maar toch ook spannend moment. Er komt veel bij kijken en waarschijnlijk heb je veel vragen. Hoeveel kan ik lenen? Welke hypotheek past bij mij? Waar moet ik allemaal op letten? Is het nu wel het juiste moment om een huis te kopen? In het grote doolhof wijst Hypotheek Visie je graag de weg.

Hoeveel kan ik lenen?

Voordat je op zoek gaat naar je droomwoning is het verstandig om te weten hoeveel je kunt lenen. Een adviseur kan je precies uitrekenen hoeveel je kunt lenen.


Belastingvrije schenking eigen woning

Wanneer je een schenking ontvangt en je gebruikt deze voor je de eigen woning dan hoef je daar onder voorwaarden geen belasting over te betalen.


Familiehypotheek

Wil de bank niet het hele hypotheekbedrag verstrekken? Dan kan een familiehypotheek de oplossing zijn. Bij een dergelijke lening is niet de bank maar een familielid de geldvertrekker.


Starterslening

Soms kan het lastig zijn om als starter een huis te kopen. De Starterslening kan je helpen. Dit is een aanvullende lening naast je hypotheek. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.


Maximale hypotheek. Is dat verstandig?

Een maximale hypotheek, is dat verstandig? Breng voor jezelf in beeld hoeveel je maandelijks maximaal wilt betalen voor je huis.